Mièja-Gauta o Lo gentilòme de veire

ImprimerE-mail
Roman en occitan-
Prix ​​de vente15,00 €
Remise
Résumé du livre

Mièja-Gauta
o Lo gentilòme de veire
Max Roqueta - Max Rouquette

Mièja-Gauta (Lo gentilòme de veire) apareis en 1989 dins la lista de las òbras per paréisser que figura dins la prumièira edicion de Medelha. Trètze ans puòi, en 2002, Max Roqueta me parlèt d’aquel vast roman qu’aviá escrich per bocins sus de desenats d’annadas. Lo metiá en òrdre. Las darrièiras annadas de sa vida, l’autor menèt a son acabament aquel vast roman que considerava a bèles uòlhs vesents coma una de sas òbras importantas.
Dins la tièira dels documents inediches, en 2005, après la mòrt de l’escrivan, s’atrobava en bòna plaça aquela espessa plega de fuòlhs.
Mièja-Gauta tal que l’avèm ara entre las mans es un libre dau ritme planièr, de la construccion volontàriament neblosa, que l’autor, se vei, l’a remanejat trenta ans de temps coma un palimpsèst.
A mon vejaire, Mièja-Gauta es una de las òbras màgers de Max Roqueta. Ten una plaça centrala dins l’edifici, e n’esclaira mai d’un aspècte. Es tanben una faula de tot l’engatjament d’escrivan d’aquel autor, utopic acarnassiment a donar una cara a una cultura sens cara. Coma los patetics gentilòmes de veire que ges de dire pòt pas enclaure. Magicians e maudiches. E aquela quista abotís a culir una voluptat requista sus l’òrle dau nonrés. (Joan-Frederic Brun)

Du même auteur :
Lo corbatàs roge
Lo libre de Sara  
La cèrca de Pendariès  
Tout le sable de la mer
Tota la sabla de la mar (épuisé)

La quête de Pendariès

Auteur
Max Roqueta - Max Rouquette
Date de parution
samedi 11 septembre 2010 00:00
Nombre de pages
280