Desordre de passions

ImprimerE-mail
Recueil de nouvelles en catalan / Recull de contes en català
Un marc urbà per històries a on les relacions humanes -amoroses- poden semblar a vegades extraordinàries per bé que se les considerin amb certa distància. La bellesa del text ve constituïda per la força de la narració i la Laura Jaime i Femenia sap copsar aquestes situacions de força, que reflecteixen aspectes de la vida amb un llenguatge tendre, innocent, tòfol. Com si tot fos vist, escrutat i reelaborat per algú que veu el món amb una tendresa immensa.
Aucune image
Prix ​​de vente6,00 €
Remise
Résumé du livre

Desordre de passions
Laura Jaime i Femenia

 Si l'art ha de ser el mirall de l'ànima -dels éssers, dels pobles i del món-; si ha de ser el cordó umbilical que lliga l'esperit secret i vivificador de cadascú amb el món; si ha de tendir a aproximar-nos a la veritat darrera de les coses i a unificar-nos-hi en un sol i confortable alè; la literatura, com a activitat creativa, com a comprensió del particular i l’absolut, com a bàlsam de tot transbalsament emocional, també. Per això, els contes de la Laura ]aime són art. Un art, a voltes balbucejant -perquè no hem d'oblidar que es tracta del seu primer recull-, però sovint ple d’una maduresa corprenedora. Jo no crec que escriure bé vulgui dir només escriure refinadament, eruditament, artitzadament.
El domini del llenguatge és un recurs més del literat. La bellesa d'un text ve constituïda per la força de la narració i la Laura sap copsar aquestes situations de força, que reflecteixen aspectes de la vida -majoritàriament, en el seu cas, de la relació de la parella -, amb un llenguatge tendre, innocent, tòfol. Com si tot, en darrer cas, fos vist, escrutat i reelaborat per algú que veu el món amb una tendresa immensa. Pero, també, com una gran innocentada. (Jordi Bilbeny)

Auteur
Laura Jaime i Femenia
Date de parution
samedi 15 avril 2000 00:00
Nombre de pages
96