entreactes accueilEntre actes entorn de la política, el feminisme i el pensament


Fina Birulés Bertran

Col·lecció Tinta Fèmina - Janvier 2014 - 15€

Al llegir aquest llibre de la Fina Birulés, hom s’adona que la política, el feminisme, el pensament són les vessants d’una problemàtica més general que té a veure amb la llibertat individual i col•lectiva.


El llibre es compon de dues parts « De com repensar la llibertat política » i « La tradició filosòfica i les filòsofes ». A la primera part es tracta de repensar la categoria « dones » i anar més enllà de les polítiques de la identitat i, en el mateix gest, tornar a considerar la llibertat política en una època en que està rebent durs revessos. Els escrits sobre pensadores del segle XX, que constitueixen la segona part, són fruit del treball de recuperació de l’obra de les filòsofes, però, tot i que les reflexions de moltes d’elles difícilment es poden considerar feministes, els seus perfils estan  traçats amb la voluntat de mostrar que el seu pensament  ens ajuda a pensar com a dones, a restablir-nos en la Història, en la Memòria i en la Paraula.

Col·lecció Tinta Fèmina :
El pensament feminista és ampli i plural, part d’un moviment social central en l’evolució política contemporània ipart important de l’acadèmia. En moments de crisi, en què els drets socials pateixen greus retallades i els drets de les dones semblen prescindibles, amb la col•lecció Tinta Fèmina,  l’editorial Trabucaire pretén obrir un nou espai de reflexió i expressió del pensament feminista.

 

Dones a l'Islam. Autodeterminació, Yaratullah Monturiol i Virgili, 2008
Femmes d'Islam. Autodétermination, Yaratullah Monturiol i Virgili, 2012