NOVETAT FEBRER 2016 

LA CATIFA VERMELLA  - DONES EN PRIMERA LÍNIA DE LA POLÍTICA INSTITUCIONAL

 

Elles són la meitat de la humanitat. Tanmateix per a l’exercici del poder polític, escassos són els països, els governs, les societats que els deixen una plaça igual que als homes.

Catalunya, amb la reinstauració de la democràcia i de la Generalitat ha anat evolucionant sobre aquest tema, fins a la promulgació de l’actual llei 17/2015 que estableix la igualtat efectiva de dones i homes.

 

Han participat a aquestes avançades, les 10 dones que aquí mateix, en aquest llibre, han acceptat d’explicar i analitzar la seva experiència, sovint difícil a vegades perillosa, durant la seva etapa en actiu en la política institucional. Han hagut de lluitar, de desafiar, de convèncer, de pactar. L’han fet, a la seva manera, femenina, diferent i complementària.

No sempre el seu treball ha estat reconegut, però totes elles han participat amb convicció i passió al projecte col•lectiu de millora social per una vida més digna.

Desitgem que les experiències de la Marta, la Carme-Laura, la Carme, la Lídia, la Montse, la Mercè, l’Empar, l’Imma, la Sílvia i la Lurdes ens ajudin a avançar en el camí de la llibertat.

«Freedom cannot be achieved unless the women have been emancipated from all forms of oppression» Nelson Mandela.